Over mij

henk dikOm mij aan u voor te stellen: mijn naam is Henk Dik, geboren in 1949 en woon sinds 1968 op de Veluwe.

Hallo dit een test. Dag. 

Daar ik graag mijn enthousiasme voor de natuur met anderen wil delen, ben ik jaren geleden zelf tochten gaan organiseren op de Veluwe, in het bijzonder rond Harderwijk, Leuvenum en Staverden: langs de mooie beken, door afwisselende bossen en over de heidevelden. Voor mij is het belangrijk dat ik me betrokken voel bij de natuur in brede zin. Ik ken niet elk plantje, paddenstoel of torretje bij naam maar weet er wel feilloos de weg.

Grote gebieden worden hier door het Geldersch Landschap beheerd, die vooral een publieksvriendelijk en natuur-verantwoordelijk beleid laat zien. Verder kan ik een dagtocht in het Kroondomein tussen Uddel en Apeldoorn aanbevelen, het blijft een hele speciale belevenis.

Waar mijn kracht ligt en mijn passie is, is wandeltochten op maat organiseren, deze verschijnen uiteraard niet op de agenda. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de vorm van te gidsen voor een single-groep, vrijgezellendag, personeelsvereniging, Sara/Abraham, vriendinnendag, jubileum of een familie-reünie e.d.

Ook voor scholen en buitenschoolse opvang is het plezierig een educatieve natuurtocht samen te stellen. De school dient altijd zelf voor voldoende begeleiding te zorgen, minimaal twee personen.

Mijn wandelactiviteiten zijn bekend bij o.a. De Brasserie bij Kasteel Staverden, Hotel Restaurant De Zwarte Boer te Leuvenum en Restaurant Uddelermeer in Uddel. Deze horecagelegenheden worden door mij vaak gekozen als startlocatie en zijn allen zeer aanbevelenswaardig. Gasten van Hotel Landgoed Het Roode Koper kiezen bijvoorbeeld voor een tocht door het stroomdal van de Hierdense Beek of een wandeling door het golvend bos van De Stille Eenzaamheid.