Kinderen en natuur

 YouTube: LINK

Helaas maken steeds minder kinderen kennis met de natuur.
Door echter op een speelse en spannende manier in aanraking te komen met natuur, groeit de belangstelling en respect hiervoor. Ook is de educatieve waarde van een natuurwandeling voor kinderen enorm. Deze is op beeldscherm of papier niet te evenaren. Overweeg eens een onvergetelijk boswandeling voor bijvoorbeeld hun verjaardagsfeestje. Met zelf uitgekozen vriendjes of vriendinnetjes blijkt dit steeds weer een mooi recept om kinderen te betrekken bij hun natuurbeleving.

 

  • SCHOLEN

Op uitnodiging bezoek ik groepen van Basisscholen of Buitenschoolse Opvang. (BSO)
Ook gingen al vele keren groepen kinderen (met begeleiding) met mij de natuur in. Kinderen van basisonderwijs en bruggers van Voortgezet onderwijs kijken dan hun ogen uit. De omgeving van de noordwest Veluwe omvatten gevarieerde, spannende bossen, slingerende beken en veel wild zoals edelherten, reeën, everzwijnen, vos en das. Sporen van de dieren zijn altijd weer een ontdekking waarbij een ontmoeting met wild zelfs mogelijk is.
De leergierigheid en betrokkenheid van kinderen maken deze wandelingen ook voor de begeleiders heel bijzonder. Goede afspraken vooraf verhogen het plezier tijdens de activiteit, maar laten ook achteraf goede herinneringen achter.

Om de veiligheid van de kinderen te waarborgen dient de school zelf voor voldoende begeleiding te zorgen.

Neem contact met mij op voor meer informatie.

Vanzelfsprekend bezit de gids een VOG-verklaring.